Насловна

ХАРА CHAIR ги нуди најновите во светот
Ергономски канцелариски столици

ХАРА CHAIR работеше на одговарање на прашањето повеќе од 10 години
„Како столчињата можат да станат пофункционални и поздрави за луѓето?

Традиционалните ергономски канцелариски столици се состојат од само три дела: нозе, седиште (подструктура) и потпирач за грб. Стандардна подструкција на канцелариски стол не е доволна за ефикасно распределување на целата тежина на горниот дел од телото. Циркулаторните нарушувања во карличната област и болката во 'рбетот често се последици. ХАРА CHAIR затоа создаде ергономски канцелариски стол со двојна подструктура заснована на најновите научни наоди. Благодарение на патентираната ХАРА CHAIR „Оригинален механизам“, тежината на горниот дел од телото е ефикасно распоредена. Ова генерално го намалува притисокот врз карлицата и 'рбетот и значително ја подобрува циркулацијата на крвта во областа на карлицата и' рбетот.

ХАРА CHAIR

Стандарден стол

ХАРА системот природно се прилагодува на идеалниот агол на карлицата за мажи и жени.

 • ХАРА CHAIR
  2Д печатење
  Стандарден стол
  5 Minuten
  10 Minuten
  НидригВисок
  5 Minuten
  10 Minuten
 • ХАРА CHAIR
  3Д печатење
  Стандарден стол
  5 Minuten
  10 Minuten
  НидригВисок
  5 Minuten
  10 Minuten

Тест за мерење на притисок на Институтот за техничко истражување за ортопедија и рехабилитација.

Патентирано поделено седиште Седиштето во два дела од ХАРА CHAIR се движи вертикално кога седи. Подвижните модули на седиштата оптимално се прилагодуваат на природниот агол на карлицата и со тоа го намалуваат притисокот врз кокцигеумот. 'Рбетот е олеснет, интервертебралните дискови се поштедени, циркулацијата на крвта во карлицата и' рбетот е значително подобрена. Сплит потпирач за грб Ергономскиот, поделен потпирач за грб од ХАРА CHAIR совршено се прилагодува на грбот и овозможува динамично седење. Подвижните модули на грбот ги следат движењата на телото додека седат и ја поддржуваат 'рбетот. 'Рбетот е олеснет, интервертебралните дискови се поштедени и мускулите на грбот се промовираат. Потпирач за грб прилагодлив за висина Потпирачот за грб е бесконечно прилагодлив за висина и може да се прилагоди индивидуално во зависност од големината на телото. Интегрираните ребра за климатизација што дишат во седиштата и задните перничиња имаат ефект на регулирање на топлината и ја отстрануваат влагата. Специјално обработена пена, исто така, обезбедува термичка удобност. потпирач за раце Потпирачите за раце се прилагодливи за висина и длабочина. На овој начин, работната висина може оптимално да се прилагоди. За многу високи луѓе, ХАРА CHAIR исто така, потпирачи за раце на XXL. Специјални додатоци како што се перничиња за потпирачи за раце, се достапни во продавницата. Прекривките на ткаенините се лесни за чистење и, благодарение на нивната саќеска структура, се особено дишни. потпирач за глава Екстра долгиот потпирач за глава, исто така, им нуди на високите луѓе пријатна удобност при седење, но исто така може да се отстрани доколку е потребно Аголот на наклон може да се прилагоди индивидуално и со тоа се спречува напнатоста на рамениот врат. Закачалка за палто интегрирана во потпирачот за грб за закачување јакни и чанти, исто така, обезбедува удобност. Агол на назад прилагодлив Аголот на наклон на потпирачот за грб, како и длабочината на седиштето може бесконечно да се прилагодат и така да се прилагодат на големината на телото и индивидуалните потреби кога седите. Ако аголот на седиштето, положбата на карлицата и грбот можат да се менуваат повторно и повторно, ова го олеснува товарот на интервертебралните дискови и целата област на грбот. Прилагодлива висина на седиштето Ергономската висина на седиштето може континуирано да се прилагодува од 43 на максимум 60 сантиметри. Бидејќи должината на нозете и трупот се разликуваат кај секоја личност без оглед на големината на телото. Контролата на аголот на работ на седиштето исто така го ослободува притисокот врз бутовите и го шири аголот помеѓу нозете и трупот. Преголеми рибарки Преголемите рицитори се на ХАРА CHAIR Стандардно. Со носивост до 120 килограми, столчињата лесно можат да се поместат со тркалцата од 50 милиметри, дури и на нерамни подови. Анти-статички ланец се испорачува бесплатно за да се заштити од статичко полнење.

Нови канцелариски столици

 • ХАРА CHAIR НИКОГАШ 04

   769,00

  вклучувајќи 19% ДДВ

  вклучувајќи ги и трошоците за испорака

  10% попуст од 2 канцелариски столици

  Додади во кошничка
 • ХАРА CHAIR НИКОГАШ 01

   769,00

  вклучувајќи 19% ДДВ

  вклучувајќи ги и трошоците за испорака

  10% попуст од 2 канцелариски столици

  Додади во кошничка
 • ХАРА CHAIR NWL M-117

   769,00

  вклучувајќи 19% ДДВ

  вклучувајќи ги и трошоците за испорака

  10% попуст од 2 канцелариски столици

  Додади во кошничка
 • ХАРА CHAIR ЗЕН-ЛС 04

   769,00

  вклучувајќи 19% ДДВ

  вклучувајќи ги и трошоците за испорака

  10% попуст од 2 канцелариски столици

  Додади во кошничка
 • ХАРА CHAIR ЗЕН-ЛС 01

   769,00

  вклучувајќи 19% ДДВ

  вклучувајќи ги и трошоците за испорака

  10% попуст од 2 канцелариски столици

  Додади во кошничка
 • ХАРА CHAIR ЗЕН 04

   769,00

  вклучувајќи 19% ДДВ

  вклучувајќи ги и трошоците за испорака

  10% попуст од 2 канцелариски столици

  Додади во кошничка
 • ХАРА CHAIR ЗЕН 01

   769,00

  вклучувајќи 19% ДДВ

  вклучувајќи ги и трошоците за испорака

  10% попуст од 2 канцелариски столици

  Додади во кошничка
 • ХАРА CHAIR ЦАЕ 01

   769,00

  вклучувајќи 19% ДДВ

  вклучувајќи ги и трошоците за испорака

  10% попуст од 2 канцелариски столици

  Додади во кошничка
 • ХАРА CHAIR ПАЛА М-116

   849,00

  вклучувајќи 19% ДДВ

  вклучувајќи ги и трошоците за испорака

  10% попуст од 2 канцелариски столици

  Додади во кошничка
 • Заштитувачи на рацете и лактот

   29,00

  вклучувајќи 19% ДДВ

  вклучувајќи ги и трошоците за испорака

  10% попуст од 2 канцелариски столици

  Додади во кошничка